Detta lovar vi!

 

Din bostad är något viktigt. Det är en plats där du ska trivas och känna dig trygg och bekväm. En plats där du ska ha möjlighet att vara precis den du vill vara. Därför har vi lagt mycket kraft på att den som köper en bostadsrätt av oss ska känna sig trygg och nöjd med sitt köp.

Det här är viktiga saker för oss:

 • Huset är mycket energieffektivt och därmed ett smart val både ur miljöaspekt och ekonomiskt.
 • Huset kan inte angripas av fukt- och mögelbekymmer. Det finns helt enkelt inga organiska material i konstruktionen som kan mögla. Fasaden är klädd i tegel, bakomliggande konstruktion är oorganiskt.
 • Förblir några lägenheter i föreningen osålda garanterar Hökerum Bygg att de vid inflyttning går in och köper dessa lägenheter.
 • Du som köper en lägenhet redan under byggtiden ska ha goda möjligheter att sätta en personlig prägel på din bostad. Det gör du genom individuella val. Du kan välja olika köksluckor, bänkskivor, badrumsinredning, innerdörrar, färger med mera. Vi erbjuder ett personligt möte med en inredningsansvarig.
 • Under byggtiden får köparna regelbundet brev hem där vi välkomnar till visningar och informerar om vad var och en behöver förbereda för att flytten ska bli trevlig och smidig. Ni kommer även få närvara vid en besiktning av er lägenhet.
 • Hökerum Bygg står för en entreprenadgaranti i fem år. Från och med att huset har slutbesiktigats ger Hökerum Bygg en entreprenadgaranti som sträcker sig fem år framåt. Sakkunnig besiktningsman avgör om och hur eventuella fel ska åtgärdas.
 • Vi kommer jobba hårt för att det ska bli enkelt för dig som bor i området att leva miljösmart.
 • Vi kommer klimatkompensera för samtliga bostadsrätter i Brf Alfreds Hus.
 

GRÖNT ANSVAR

 

Hökerum Bygg tar den hållbara vägen – först i byggbranschen med att klimatkompensera för samtliga sålda bostadsrätter.

Vi strävar alltid efter att våra projekt ska genomsyras av ett stort miljömässigt-, socialt- och ekonomiskt engagemang. Att klimatkompensera är ett sätt att ta ansvar för produktionen av våra hus.

Kompensationen görs genom att vi stödjer två olika klimatprojekt i utvecklingsländer. Projekten är valda med omsorg. De ska både reducera växthusgasutsläpp och samtidigt verka för bättre miljömässiga-, sociala- och ekonomiska villkor för lokalbefolkningen där projekten drivs. På så vis vill Hökerum Bygg kompensera för de utsläpp i byggprojekt som inte går att undvika. Vi kombinerar därmed regionalt och globalt ansvarstagande och är stolta över att vara först i branschen med det övergripande beslutet att alltid kompensera för nyproduktion av egna bostadsrätter.

Genom att klimatkompensera för de avtryck våra nyproducerade bostäder gör på vår miljö kan både vi och de som köper våra bostäder känna att vi tar ansvar.

 
 

Fakta:
Från och med mars 2016 klimatkompenserar Hökerum Bygg för varenda bostadsrätt som säljs. Bland de första projekten som klimatkompenseras finns Brf Magasinet i Vallastaden i Linköping, Brf Wellingeby i Vällingby Parkstad samt Brf Wienerbrödet i Örebro. Självklart kompenserar vi också för Brf Lovisas Hus.

De två klimatprojekt vi investerar i:
Distribution av energieffektiva vedspisar till Indien som certifieras inom ramen för Gold Standard som stöds av bl a WWF. Spisarna ger familjer ett bättre liv genom att förbränningen är väsentligt effektivare än matlagning över öppen eld. Människorna får en hälsosammare inomhusmiljö, mängden bränsle som går åt halveras och mängden koldioxid som släpps ut minskar markant. Urskogsbevarande åtgärder i Zimbabwe som drivs inom ramen för UN-REDD Programmet. Även det här programmet tar stor hänsyn till människors livsmiljö i närområdet. Satsningen har föregåtts av en utredning där den totala mängden koldioxidutsläpp per lägenhet har räknats ut.

 
 
 

Vi bygger i betong - det känns tryggt.

 

Brf Alfreds Hus kommer att uppföras med en stomme helt av betong med en isolering bestående av cellplast. Även lägenhetsskiljande väggar och golv är tillverkade av betong.

Detta ger en rad fördelar:

 
 
 • Inga inbyggda organiska material som kan mögla.
 • Inomhusmiljön blir mycket tyst.
 • Husen blir värmetröga. Det innebär att även om temperaturen växlar kraftigt utomhus (t.ex mellan dag och natt) blir det endast små temperaturskillnader inomhus. Det medför vinster ur uppvärmningssynpunkt.
 • Lång hållbarhet.
 • Minimalt underhåll.
 • Brandsäkra byggnader.
 • FTX är ett mycket kostnads- och energieffektivt värmesystem som fungerar väl tillsammans med betongstommen. Här installeras ett FTX system med till- och frånluft. Värmen i frånluften återvinns.
_ML33822_Webb.jpg