VÄLKOMMEN HEM!

 

Några projekt ligger oss extra varmt om hjärtat och Brf Alfreds Hus är ett av dem. Här får vi vara med och utveckla en ny stadsdel centralt i Malmö. Vi tycker att läget är perfekt, en sammanlänkning mellan Malmös östra delar och centrum. Det var här det började och spåren från Malmös tid som industristad lever kvar. Sorgenfri kommer bli en helt underbar stadsdel med en urban karaktär där gammalt möter nytt i form av bevarad kulturhistorisk bebyggelse, parker och kreativa verksamheter. Här kommer människor samsas i olika skeden i livet. Vi vet att vi tar i lite, men vi ser att detta kan bli Malmös svar på New Yorks Brooklyn.

I Brf Alfreds Hus bygger vi 57 bostadsrätter i varierande storlekar, alltifrån genomtänkta studios till välplanerade femmor. Varje lägenhet är ritad med omsorg och stor vikt har lagts för att få till riktigt välplanerade hem. Nästan alla lägenheter har egen balkong/uteplats och många har till och med två balkonger. En avfallskvarn installeras i varje bostad, det absolut bästa sättet att bli av med matrester på. En generös ombonad takterrass i olika nivåer kommer byggas, det blir en perfekt plats för föreningens medlemmar att nyttja för avkoppling och umgänge. Vår duktiga arkitekt Magnus Ståhl har inspirerats av Morandis målningar vid färgsättningen av de vackra fasaderna.

I fastigheten kommer det även finnas två lokaler med möjlighet för riktigt bra hyresgäster till föreningen. Här finns potential att etablera Sorgenfris bästa café med de godaste bruncherna, Malmös absolut smakfullaste glassbar eller kanske stans bästa frisör/barberare!

I fastigheten finns ett kalasrum som du kan hyra, det finns ett antal extra förråd som föreningen kommer hyra ut, en mysig innergård med liten lekplats, cykelparkeringar samt ett underbyggt garage där bilpool finns.

Hoppas du gillar det du ser, hälsningar Hökerum Bygg!

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

 

TAKTERRASS

Med sol från morgon till kväll ligger takterrassen perfekt. Den skall bli grön och skön med planteringar och odlingslotter. Här kopplar du av med en bok, äter middag med vänner och hänger med grannar.

 
MSAB_Alfreds Hus_Takterrass_webb.jpg
 

 

KALASRUM

I anslutning till takterrassen byggs ett kalasrum. Vi kallar det för kalasrum för vi tror att detta blir ett rum medlemmarna hyr för födelsedagar, barnkalas och middagar med vänner – när det är kalas helt enkelt.

FÖRRÅD

Det kommer finnas ett antal extra förråd att hyra i varje trapphus, på varje våningsplan. Perfekt för er som kommer från villan, större lägenhet eller har många saker. Meddela gärna mäklarna i ett tidigt skede om du är intresserad av att hyra ett av de extra förråden. Självklart finns även ett eget förråd kopplat till varje lägenhet. Det sistnämnda ingår i månadsavgiften.

GARAGE

Under husen byggs ett garage med cirka 20 platser vikta till Brf Alfreds hus, varav 2 är handikappparkeringar.

 

PARKERINGSMÖJLIGHETER OCH BILPOOL

 

I Brf Alfreds Hus finns det omkring 20 garageplatser.

Bilplatserna hyrs ut till föreningens medlemmar. Parkeringen följer alltså inte lägenheterna utan tecknas genom ett eget hyresavtal.

Garageplatserna kommer troligtvis att kosta 850 kr/månad inklusive moms.

Observera att föreningen äger rätt att justera hyran (t.ex. beroende på efterfrågan). Mindre justeringar av ytor och antal p-platser kan bli aktuella i samband med finplaneringen.

Har du ingen egen bil har du möjlighet att ansluta dig till bilpool. Ett bra och mer miljövänligt alternativ.

 
Bil_1.JPG
 
 

BOFAKTABROSCHYR